Чому піца насправді не є шкідливою їжею

У піці досить багато калорій і жиру, причому більша частина калорій припадає на корж з білого борошна, але не дозволяйте цьому збивати вас з пантелику. Ми радимо зосередитися на позитиві, наприклад, на деяких фактичних корисних властивостях піци, через які варто замовити піцу, використавши посилання тут, та взяти шматочок.

Бореться з раком

У це важко повірити, але це правда!

  • Дослідження показали, що у людей, які їдять піцу більше двох разів на тиждень, на 59% нижче ризик розвитку раку стравоходу, на 34% нижче ризик розвитку раку горла і на 26% нижче ризик розвитку раку товстої кишки.
  • Це пояснюється дуже високим вмістом лікопіну в піці. Лікопін міститься в помідорах, але переважно в тушкованих/варених помідорах.
  • Томатний соус, що використовується для приготування піци, дуже багатий на ці антиоксиданти, які довели свою ефективність проти багатьох форм раку.

Багата на антиоксиданти

Крім лікопіну, що міститься в томатному соусі, всі печені продукти з пшениці містять велику кількість антиоксидантів. Піца з https://mapizza.com.ua/actions/ особливо багата на антиоксиданти, тому що у неї товстіший корж і вона проводить більше часу в печі. Збільшення часу випікання підвищує антиоксидантні властивості піци в деяких випадках на 82%! Виразно хороший спосіб отримати більше антиоксидантів, чи не так?

Чому піца насправді не є шкідливою їжею

Полегшує засвоєння лікопіну

Коли ви їсте сирий помідор, у ньому дуже мало лікопіну. Жаріння/приготування помідорів збільшує вміст лікопіну, але лікопін важко засвоюється кишечником. Якщо тільки ви не додасте до рівняння жиру. Допустимо, ви покладете сир на піцу, і раптово вашому кишечнику буде набагато легше засвоїти весь цей лікопін. Безперечно, це те, що потрібно!

Джерело кальцію

Чи знаєте ви, що піца – чудове джерело кальцію? У кожному шматочку є сир, а жир, що споживається разом із кальцієм, полегшує його засвоєння організмом. Коли ви додаєте до свого раціону більше кальцію, ви активізуєте природну жироспалюючу піч вашого організму і забезпечуєте його всім необхідним, щоб відправити кальцій прямо до ваших кісток!

Білок

Переконайтеся, що ваша піца має правильні начинки і ви отримаєте багато білка в своєму раціоні. Сир – чудове джерело білка, хоча він також містить жир. Існує безліч варіантів начинок з білка.

Якщо ви серйозно ставитеся до свого здоров’я і при цьому хочете їсти піцу, краще вибирати тонкий корж. У піці з товстим коржем багато білого борошна та тіста, і це може призвести до стрибків цукру в крові, надмірного споживання калорій та набору ваги. Якщо піца приготована правильним, старомодним способом зі свіжих натуральних інгредієнтів, вона може бути дуже здоровою їжею, не кажучи вже про те, що це одна з найсмачніших страв на планеті!